AAEAAQAAAAAAAAH_AAAAJGZiODNiYTQxLWE0NzctNGE2MS04Y2M0LWE1NjU1NjJjNzJlZAStudentengroepering “Bierprotest”, een initiatief van de Gentse student-ondernemer Jens Corijn (foto), die eerder al  de e-commercepmlatformen Grabble en Blok & Fok oprichtte, heeft na een jaar onderhandelen zijn doel bereikt:  goedkoper bier voor de student. De hype van vorig jaar heeft zich uiteindelijk dus toch kunnen doorzetten. Carrefour heeft geluisterd en gepraat met de oprichters, wat resulteerde in een samenwerking.
Vorig jaar begon het met een ludiek maar doorgedreven idee van enkele Gentse studenten; als er groepsaankopen zijn van zonnepanelen of elektriciteit, waarom dan niet van bier? Op slechts enkele dagen werd het idee heel populair en binnen de eerste weken waren er meer dan 4.500 inschrijvingen. De oprichters stonden voor de grote taak om te onderhandelen met de biergiganten.
“Elke student heeft zijn eigen lievelingsmerk, dus dat maakte het er niet makkelijker op. In zee gaan met een specifieke brouwer betekende dat niet iedereen bekoord kon worden”, aldus Jens Corijn, die aan zijn laatste jaar als student is begonnen. Uiteindelijk ontstond er een samenwerking met Carrefour, zonder dat de student verplicht wordt een bepaald biermerk aan te kopen.
“Carrefour heeft een ruim assortiment bier en het grootste aantal winkels in de studentensteden. Het werd ons snel duidelijk dat dit de ideale partner was.”
Concreet zullen de studenten dankzij Bierprotest van 25% korting genieten op het volledige bierassortiment van Carrefour.  Dat assortiment telt in de Hypermarkten Carrefour tot meer dan 400 referenties, maar ook in de Market en Express winkels van Carrefour zullen de studenten de 10.000 kortingvouchers van 5 euro kunnen gebruiken om bier aan te kopen.  Het staat de studenten vrij te combineren naar hartenlust, dus ze moeten niet noodzakelijk grijpen naar hun favoriete pils.
“Bierprotest gaat echter niet alleen bier uitdelen”, geeft Jens Corijn nog aan. “Samen met Carrefour willen we elke deelnemer van ons initiatief tips meegeven over hoe ze verantwoord moeten omgaan met alcohol. Bovendien verwijzen we ook door naar organisaties waarbij studenten terecht kunnen met eventuele vragen.”
Omdat Bierprotest iedere student de kans wilt geven om goedkoper bier mee te pikken, wordt de lijst heropend tot de 10.000 vouchers zijn bereikt.