Gentse student-ondernemer start verhuurdienst voor skipakken

aaaskili__Lothar De Keyne hoopt in 2016 af te studeren als handelsingenieur maar dat belet niet dat hij nu al samen met Maxime Ossieur, die afgestudeerd is als handelsingenieur maar nog zijn thesis moet afwerken en Max De Vos, die afgestudeerd is als informaticus maar nog voortstudeert om een master te halen, de bvba Skili heeft opgericht.

Het bedrijfje specialiseert zich in de verhuur van skipakken. “Die kosten zeer veel geld en worden uiteindelijk maar weinig gebruikt. Bovendien groeien kinderen eruit. Je kan natuurlijk skipakken lenen van vrienden, maar wij denken dat we met de verhuurdienst een gat in de markt hebben gevonden”, stipt Lothar De Keyne aan.

De drie studenten schraapten al hun spaargeld bij elkaar en konden met de steun van hun ouders 20.000 euro investeren om 250 skipakken aan te kopen, die een winkelwaarde hebben van 250 euro per stuk. “Het zijn merkpakken van degelijke kwaliteit”, legt Lothar De Keyne uit, “en ze bieden de huurders de kans om echt te kiezen wat hen op het lijf is geschreven.”

De drie vrienden vonden een magazijn in Heusden van waaruit ze de pakken versturen naar de klanten, en een kantoor in de start-upgarage van iMinds. “We zijn er zeker van dat onze verhuurdienst perfect inspeelt op een actuele nood”, zegt Lothar De Keyne nog. “Met een vlekkeloze service, die er onder meer in bestaat de gebruikte pakken opnieuw brandschoon klaar te krijgen voor de volgende gebruikers, moeten we nu eerst het vertrouwen krijgen van de klanten, maar de reacties zijn tot dusver heel positief, ook al vanuit scholen. Volgende winter willen we het aanbod van skipakken nog vergroten. Voor de langere termijn denken we ook aan een verhuurdienst van kledij voor andere sporten, maar dat is wel nog tekomstmuziek.”