Gentse student-ondernemer zet Oxfam op weg naar e-commerce

0000000000000000oxfamBegin mei 2015 werd tijdens het slotevent van  Student Ghentrepreneur  maxim Sergeant verkozen tot student-ondernemer van het jaar. Met bakkersonline.be ontwikkelde hij een internetplatform dat lokale warme bakkers uit België, Nederland en Frankrijk in staat stelt hun brood online verkopen.

Het doordachte concept, zijn doorzettingsvermogen en eindeloze enthousiasme  overtuigden de vakjury en het publiek om hun stem toe te kennen aan de jonge ondernemer.

Na de toekenning van de prijs is Maxim niet op zijn lauweren blijven zitten.  “Op het vlak van e-commerce, moet België nog een enorme inhaalbeweging maken”, zegt hij. “Daarom hebben we de knowhow die we via bakkersonline.be hebben verworven, nu ook ter beschikking gesteld van de wereldwinkel Oxfam. Voor Oxfam in Lovendegem zijn we met een pilootproject gestart. Klanten nu ook daar online hun bestellingen doorgeven. Alle onlinebestellingen kunnen de klanten ophalen op de normale openingsuren en op dinsdag bovendien tot 19 uur. We zullen dit pilootproject evalueren en dan normaal gezien uitrollen voor alle Oxfam wereldwinkels. Er is immers geen enkele reden waarom consumenten die heel bewust voor fair trade producten kiezen niet zouden moeten kunnen genieten van het gebruiksgemak van onlinebestellingen.”

Maxim Sergeant illustreert met zijn initiatief het ondernemerschap van de nieuwe economie dat stilaan opgang maakt en waar onder meer ook door de jonge VUB-professor Jonathan Holslag een lans wordt voor gebroken.