Gentse tweedehandsboekhandel De Kaft weer meer offline

3a1e596a-f2be-11e5-8d75-d8d665ffbf47_web_scale_0_0260417_0_0260417__Tweedehandsboekhandel De Kaft was in Gent jarenlang een begrip. Onderneemster Leen Van der Poten gaf de boekhandel een nieuw leven als onlinewinkel, maar zette tot nu toe op donderdag in de Iepenstraat van 15 tot 19 uur ook de deuren open voor boekenliefhebbers.

En ze gaat voor nog meer offline bereikbaarheid want sinds 1 oktober is de fysieke winkel van dinsdag tot zaterdag telkens van 14 uur tot 18 uur open zodat bibliofielen er hun onlinebestellingen kunnen komen afhalen en in het nieuwe aanbod kunnen komen snuisteren. Net zoals grote e-commercespelers zoals Coolblue fysieke winkelpunten openen, gaat dus ook De Kaft voor echte “omnichannel”.

“Terwijl iedereen zijn figuurlijke batterijen oplaadde, laadde ik afgelopen zomer vooral de batterij van mijn elektrische schroevendraaier op”, zegt ze. “Dat was nodig om  extra boekenrekken te installeren om vanaf oktober een ruimer aanbod gave tweedehandsboeken te etaleren in het afhaalpunt in de Iepenstraat 80. Er is vraag naar fysiek contact met de boeken en klanten appreciëren het dat ze me direct kunnen aanspreken met vragen. Ik merk ook een zekere terughoudendheid om tweedehandsboeken online te kopen. Mensen vrezen blijkbaar een kapot gelezen vod toegestuurd te krijgen. Dat misverstand wil ik graag de wereld uit helpen. De Kaft verkoopt vrijwel uitsluitend ongeschonden boeken. Exemplaren die toch wat meer te lijden gehad hebben, worden extra in prijs verlaagd. Sinds kort kan je daarom in de webshop ook meer details vinden over de staat van het boek. Hopelijk haalt dat de twijfelaars over de streep.”