Caviar Lab, de nieuwste tak van de Caviar Group, zet zijn schouders onder YUME VR, een Gents bureau dat virtual reality ervaringen voor merken en bedrijven opzet. De internationale verankering van Caviar biedt Kevin Alderweireldt en Wouter Van Hauwermeiren, het duo achter YUME VR, vele mogelijkheden: “We kunnen onze klantenportefeuille wereldwijd uitbreiden en onze productionele kracht verspreiden.”

Het jonge YUME VR werd pas in augustus 2016 door Kevin Alderweireldt en Wouter Van Hauwermeiren opgericht. Het Gentse bedrijf geeft merken en agentschappen de mogelijkheid om hun bestaande en potentiële klanten mee te nemen op een virtuele ontdekkingsreis in het universum van een product. Onlangs lanceerde YUME VR samen met de afdeling innovatie van de VRT een 360°-videospeler, die kijkers van het nieuwe tv-programma Wonen.tv ook virtueel laat rondkijken in bijzondere huizen.

Executive creative director bij productiehuis Caviar, Tom Willems noemt de samenwerking een evidente keuze: “Het is geen geheim dat we bij Caviar verhalen hoog in het vaandel dragen. Virtual reality is een nieuw en potentieel belangrijk medium om een verhaal te vertellen. Uiteraard houden we de vinger strak aan de pols en in YUME VR zagen we meteen een ideale partner hiervoor.” Ook YUME VR is opgetogen over de samenwerking. “We willen in alle facetten bij de ontwikkeling van een VR-beleving de beste keuze maken. Het Belgische productiehuis Caviar heeft al meermaals zijn kracht bewezen in het samenstellen van de perfecte mix tussen creativiteit en productiviteit”, aldus Kevin Alderweireldt.