Geraardsbergs archtitectenduo blinkt uit met creativiteit op maat

00000001doclocopyrightfotoxellaDe Geraardsbergse architect Stefano Doclo richtte in 1987 zijn eigen architectenbureau op en in 2003 kreeg hij daarin het gezelschap van stadsgenoot Jan Strobbe, een creatieve duizendpoot die niet alleen een diploma architectuur behaalde, maar ook theatervormgeving studeerde aan de befaamde studio Herman Teirlinck.

De beide architecen hebben ondertussen met creatief werk en gepersonaliseerde projecten een meer dan gedegen reputatie opgebouwd in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, maar ook in Wallonië.

“We specialiseren ons  in nieuwbouwprojecten, verbouwingen en interieurvormgeving”, zegt Jan Strobbe. “Eén van onze troeven is dat we als klein bureau rechtstreeks contact hebben met de bouwheer, zodat we kort op de bal kunnen spelen om persoonlijke wensen in te willigen. Zo werken we ook totaalprojecten uit waarbij het interieur een verlengde wordt van de architectuur.”

De woonsite Habitos bracht onlangs een recent project van Doclo en Strobbe onder de aandacht: een woning in Brakel die gerealiseerd werd op een bijzonder smal perceel dat op een helling ligt.   “Die helling inspireerde ons om de klassieke woonvorm om te draaien en het slapen naar het gelijkvloers te brengen en het wonen naar de verdieping. Zo kunnen de bewoners maximaal genieten van het mooie uitzicht aan de voor- en achterzijde van de woning”, zegt Jan Strobbe daarover.

Doclo en Strobbe werken in hoofdzaak voor de residentiële markt. Hun bureau  kreeg na het realiseren van diverse energielage woningen in 2008 al het certificaat van “energiebewust architect”.    “Maar uiteraard staan we ook open voor de vragen van bedrijven”, geeft Jan Strobbe nog aan. “Zo hebben we verbouwing van garage Avau voor onze rekening genomen evenals de nieuwe hoofdzetel van interieurbedrijf Flamant, allebei in Geraardsbergen.”

copyright foto: Xella