Gert Verhulst en Jonas Van Geel zetten studenten op weg naar ondernemerschap

MIX_4624Op donderdag 16 oktober 2014 gaf de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in Dendermonde met de voorstelling van het toneelstuk Eureka, ik onderneem!  en met getuigenissen van de jonge ondernemers Gaëlle Verspeelt en Dries Van de Walle van het jonge Gentse bedrijf Pharmamore de aftrap van een nieuw project om jongeren warm te maken voor ondernemerschap. Meer dan 1.700 studenten uit 36 Oost-Vlaamse scholen woonden de voorstelling bij.

“Stimulering en verankering van ondernemerschap in het onderwijs is één van de speerpunten van het beleid van het Oost-Vlaamse provinciebestuur”, zegt EROV-directeur Brecht Carels. “Met het project ‘Eureka, ik onderneem!’ richt EROV zich op het hele proces van bewustwording en het ontwikkelen van ondernemende competenties en vaardigheden bij laatstejaars uit het Oost-Vlaamse algemeen secundair, technisch en beroepsonderwijs en studenten van het Oost-Vlaamse hoger onderwijs”.

Aan het toneelstuk met dezelfde naam, een productie van Uitgezonderd.Theater! uit Lokeren, werkten ook Gert Verhulst en Jonas Van Geel mee.

Om synergie te creëren kan het toneelstuk bovendien gekoppeld worden aan het educatief pakket rond ondernemerschap en ondernemende attitudes dat recent ontwikkeld werd door de Hogeschool Gent in coördinatie van de directie Onderwijs en Vorming van de provincie Oost-Vlaanderen.