GENT – WATT The Firms wordt het eerste kantoorgebouw in Europa dat zich het gezondste kantoor van Europa, ofwel airgency, mag noemen. Gezonde bacteriën zullen in de ventilatiekanalen verstuiven en zo de luchtkwaliteit verbeteren.

Volgens specialisten staan we te weinig stil bij het feit dat binnenlucht even ongezond kan zijn als buitenlucht. Binnenluchtvervuiling wordt vandaag zelfs gerangschikt als de negende grootste mondiale ziektebron. Bovendien toont onderzoek aan dat een betere luchtkwaliteit op kantoor het ziekteverzuim tot 10 procent kan doen verlagen en de productiviteit doen toenemen.

Jo Pannecoucke, ceo TakeAir: “We hebben nu een systeem ontwerpen om de positieve effecten van gezonde, zuivere lucht, die je bijvoorbeeld in een bos vindt, naar binnen te brengen. Dat dit ook het ziekteverzuim en de productiviteit ten goede komt, is alleen maar een surplus.”

Lange wachtrij

Intussen staan een tiental andere kantoren in de rij om ook een airgency te worden. WATT The Firms zal de komende maanden alvast dienst doen als showroom voor het innovatieve systeem.

“We zijn zeer vereerd dat WATT The Firms het eerste airgency van Europa wordt. We zien nu al dat het ook andere bedrijven aanzet om hetzelfde te doen”, zegt Nicolas Baerelle, ceo van Revive, de projectontwikkelaar van WATT The Firms. “Elk vooruitstrevend bedrijf moet meer en meer oog hebben voor de gezondheid en comfort van z’n werknemers. We spenderen gemiddeld een derde van onze tijd door op kantoor, en met dit soort innovaties kunnen we dat ook nog op de meest gezonde manier doen.”