GENT – Mathi Gijbels van bouwbedrijf Mathieu Gijbels met een vestiging in Gent trekt zich terug als ceo van Gijbels Construct. De groei van Gijbels Group in zowel de aannemerij als in de projectontwikkeling maken het te moeilijk om de leiding onder één persoon met evenveel succes te kunnen voortzetten. Dave Beuten zorgt nu voor opvolging.

In 1998 nam Mathi Gijbels als 26-jarige de leiding over van zijn vader Mathieu Gijbels. Onder zijn leiding groeide het bedrijf tot een bloeiend bouw- en vastgoedbedrijf. De afgelopen twee jaren zijn de activiteiten in de vastgoedsector erg toegenomen en geïnternationaliseerd. Daarom besloot Mathi Gijbels om zich helemaal te focussen op de projectontwikkeling binnen Gijbels Group, zodat beide ondernemingen hetzelfde succes kunnen blijven nastreven.

“De aannemerij is een fijne, maar ook veeleisende activiteit die nood heeft aan een leiding die met kennis van de materie en van de markt snel en juist kan beslissen”, zegt Mathi Gijbels. “Ik blijf als bestuurder en als hoofdaandeelhouder uiteraard beschikbaar om raad en advies te geven. Vanuit Gijbels Group zal ik ook alles doen om de activiteiten van Mathieu Gijbels verder te ondersteunen.”

Opvolger uit eigen rangen

Dave Beuten neemt met onmiddellijke ingang zijn nieuwe verantwoordelijkheid als ceo op. Hij ging in 2004 aan de slag als projectleider en later als projectmanager. Sinds 2013 maakt hij deel uit van het directiecomité als operationeel directeur.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en ga de uitdaging graag aan”, vertelt Dave Beuten. “Samen met mijn collega’s in het directiecomité en alle medewerkers zullen we timmeren aan de verdere uitbouw en groei van Mathieu Gijbels en de productieafdelingen.”