GIKS Mode benadrukt Oost-Vlaamse aanwezigheid met winkel in Dok Noord

giksgentIn het nieuwe Gentse retailpark Dok Noord dat eind maart officieel zijn deuren opende, heeft ook GIKS Mode een winkel geopend. De zevende al van deze moderetailer die in West- en Oost-Vlaanderen een gevestigde waarde is met ook winkels in Wetteren, Sint-Denijs-Westrem, Gavere, Roeselare, Sint-Eloois-Vijve en Kuurne.

Sinds tien jaar zit in deze familiale ondernemingen de vierde generatie aan het stuur. De passie die het bedrijf altijd heeft gekenmerkt combineert topman Stefaan Allemeersch nu ook met de duidelijke wil om technologie te omarmen en maximaal in te zetten.

In het vakblad Retail Update laat hij optekenen dat hij bijvoorbeeld onmiddellijk geloofde in  RFID-technologie omdat daar voor de retailer en de klant heel wat voordelen aan verbonden zijn.

Intussen werkt GIKS Mode al bijna acht maanden met dit systeem omdat het een enorme verbetering is voor het voorraadbeheer.  “Niets is zo vervelend als een voorraad die niet klopt”, zegt Allemeersch. “Maandelijks gaat een medewerker in de winkel rond met de RFID-lezer. Die neemt van een afstand de info op van de RFID-tags in de kleding en accessoires. Dat vraagt maximum een uur tijd. Vroeger werd de voorraad slechts eenmaal per jaar in de verschillende filialen en centraal geteld omdat het een tijdrovend proces was. Voor 85 à 90% klopten de gegevens. Nu kan ik met zekerheid stellen dat we 99% juist zitten.”

RFID is niet alleen een oplossing voor het automatiseren van de inventaris. Met de RFID-implementatie garandeert GIKS dat de verwachte productmix altijd beschikbaar is in de winkels en online. Het taggen van kleding- en accessoires gebeurt in het centrale depot. De herbruikbare RF Keeper-tags zijn compatibel met de diefstalbeveiliging en voorzien van een slim RFID-label, uniek voor élk item. In het magazijn valideert een RFID-lezer elk in- en uitgaand item. Vluggere transferts – kleding die van de ene winkel naar de andere verhuist, of vanuit het centraal depot komt – zijn dus ook een voordeel.