AALST – Globis, de ERP/WMS/TMS-speler voor logistieke dienstverleners, voert als enige Belgische partner binnen het kernteam de vernieuwende Nederlandse iSHARE-afspraken door in zijn software. iSHARE is een afsprakenstelsel dat bedrijven in de logistiek moet toelaten om via uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie drempelloos en gecontroleerd data uit te wisselen.

Globis laat weten dat het één van de ‘launching customers’ van het project wordt. Het zal als eerste Belgische bedrijf de oplossing implementeren bij een klant, en ook hun software in het algemeen, aanpassen aan iSHARE. Het bedrijf krijgt daardoor een bevoorrechte positie tegenover potentiële Nederlandse klanten.

Het iSHARE-project is een samenwerking tussen Nederlandse publieke en private partijen uit de logistieke sector. “Nederlandse bedrijven staan zeer sterk in logistiek, een troef die ze kost wat kost in handen willen houden”, zegt Karel Van den Berghe, ceo van Globis. “iSHARE is het instrument dat dit mee mogelijk moet maken. Dat de overheid en de sector hiervoor samenwerken, bewijst dat. Het afsprakenstelsel is een gemeenschappelijke ‘taal’ waarin logistieke systemen met elkaar kunnen praten. Dat betekent winst voor iedereen. Een groot contrast met België, waar iedereen te vaak in zijn eigen hoekje blijft zitten.”

Globis zal als eerste Belgische partij werken volgens de juridische, operationele, functionele en technische afspraken. Globis Software NV is een sterk groeiend softwarebedrijf uit Aalst (België) met inmiddels meer dan 50 medewerkers. Globis ontwikkelt en ondersteunt een heel uitgebreid, gestandaardiseerd ERP-platform dat ruim wordt ingezet bij middelgrote bedrijven in de Benelux en daarbuiten.