GENT – Softwaretoepassingen zijn niet altijd voor iedereen even duidelijk. Daarom start GMI group met het aanbieden van videotrainingen. Die kunnen op het eigen videokanaal op PlataanTV worden gevolgd.

Om een efficiënt gebruik van haar softwaretoepassingen aan haar klanten te garanderen, biedt GMI group voortaan videotrainingen aan. Het software- en servicebedrijf, met vestigingen in Gent, Oevel en Zaventem, doet dat met Nederlandstalige versies op het online educatief platform van PlataanTV.

“Leren via video staat heel dicht bij onze natuurlijke manier van leren”, aldus Willem Van Rooij, sales manager bij GMI group. “Van kinds af aan leren wij door te observeren. Je onthoudt 20 procent van wat je hoort, 30 procent van wat je ziet en maar liefst 70 procent van wat je tegelijkertijd hoort én ziet.”

Professioneel gebruik

De video’s handelen over het concreet hanteren van Microsoft-softwaretoepassingen die dagdagelijks binnen een bedrijf gebruikt worden. Zowel de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV (ERP) als Dynamics CRM, maar ook SharePoint en PowerBI maken deel uit van het aanbod.

“De videohandleidingen zijn in eerste instantie gericht op bestaande klanten van GMI group, maar in principe kan elke gebruiker van deze Microsoft-toepassingen hiermee aan de slag”, vertelt Willem Van Rooij. “De trainingen hebben dezelfde kwaliteit en inhoud als een fysieke cursus, maar bieden het voordeel dat men volledig op eigen tempo kan leren, waar en wanneer men wil.”