Eurotuin Merelbeke.

Tuincentrum Goessens uit Erpe-Mere is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Garden Centre Awards in Grimbergen. Bij de Vlaamse tuincentra kleiner dan 6.000 vierkante meter won het Oost-Vlaamse bedrijf de gouden award. Daarnaast was er een erkenning voor Groep Eurotuin uit Merelbeke. Zij hebben het beste totaalconcept inzake e-marketing. De vierde editie van de Garden Centre Awards zijn een initiatief van de vzw Belgische Tuincentra Vereniging, die dit jaar 20 jaar bestaat.

De komende twee jaar mag Tuincentrum Goessens de titel tuincentrum van het jaar dragen. De jury was lovend over het uitgekiende assortiment van het tuincentrum uit Erpe-Mere. “Gesteund door huisstijl, concepten en waar nodig door duidelijke presentaties afgestemd op het seizoen. Goessens is de bonbonnière van de streek. Naast buiten- en binnengroen, snijbloemen, buitensfeer, is er ook informatie over gras en grond”, klinkt het. “Slim is ook de integratie van het post- en lottopunt, zonder dat het storend is voor de klant.” Tuincentrum Goessens liet in deze categorie het tuincentrum Lissens uit Opwijk en Eurotuin Roeselare achter zich.

De Eurotuingroep uit Merelbeke heeft de beste communicatie inzake e-marketing. De jury nam daarvoor het geheel van website, online nieuwsbrieven, sociale media, app’s en e-shop, onder de loep. “Eurotuin als groep springt er bij deze verkiezing weer uit door het sterke gebruik van e-commerce en door het gebruik van de folders. Ook de acties zijn telkens goed doordacht om de klant naar Eurotuin te krijgen en ook te laten kopen”, aldus het juryrapport. Eurotuin Merelbeke werd in 1995 opgericht door zaakvoerder Rudi De Kerpel. Naast Merelbeke zijn er ook winkels in Deinze, Roeselare en Ophasselt.

Alle 28 deelnemende tuincentra, waarvan 21 uit Vlaanderen en 7 uit Wallonië, werden gescreend op het vlak van hun totale aanbod van e-marketing en ze kregen het bezoek van een vakjury en een professionele mystery shopper. Bij de Waalse tuincentra was de hoofdprijs voor tuincentrum Tournesols in Chatelineau. Tuincentrum Intratuin uit Olen won bij de Vlaamse tuincentra groter dan 6.000 vierkante meter. Daar was de zilveren award voor tuincentrum Walter Van Gastel in Ninove.