Internolux, met hoofdzetel in Kruishoutem en productieruimte in Deinze, heeft het label Handmade in Belgium van Unizo in ontvangst mogen nemen. “Voor ons is deze prijs een erkenning voor al onze inspanningen van de voorbije jaren”, zegt zaakvoerder Ilse Griebeling, die de zaak samen met Denny en Glen runt.

Met dit label erkent de zelfstandigenorganisatie de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten die vandaag de dag het verschil voor de moderne consument maken. “Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label”, aldus Unizo. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, maximum twintig werknemers in dienst hebben, en moet het product minstens voor 50% handgemaakt zijn, de handtekening van de maker dragen en een zekere nutsfunctie hebben. “Met het HIB-label willen we aantonen dat er nog echte vakmannen bestaan in deze tijden van automatisering en tijdsgebrek”, aldus Ilse Griebeling.

“Internolux verdient dit label als interieurontwerpers”, licht de jury die bestaat uit ondernemers en experten, toe. Zaakvoerders Denny en Glen ontwerpen de meubelen op maat en naar het budget van de klant, vanop de tekentafel tot de plaatsing. Ilse volgt de projecten nauwgezet op en zorgt voor de marketing. “Bij veel zaken vormt handwerk een groot onderdeel. We herkennen hier duidelijk een ambassadeur van Handmade in Belgium in”, verduidelijkt de jury. Ondertussen zijn meer dan 400 ondernemers uit heel Vlaanderen en Brussel bekroond met het label.