Grabble.be: een webshop specifiek voor studenten

aagrabbBram Krieckaert en Jens Corijn zijn twee student-ondernemers die bij de start van het academiejaar Grabble.be hebben opgericht, een webshop die zich specifiek richt op studenten.

Omdat we relatief grote hoeveelheden inkopen bij Europese groothandels, kunnen we lage prijzen krijgen”, legt Jens Corijn uit. “Zo kunnen we voor producten als opladers, fietslichten en fietssloten, wekelijkse “deals” voorstellen. We hebben een samenwerking opgezet met de Spar Express, een winkel die midden in de studentenbuurt ligt en die als afhaalcentrum fungeert. Maar studenten die producten bestellen kunnen er ook voor kiezen om ze via B-Post te laten leveren.”

De twee startende ondernemers promoten Grabble.be momenteel enkel actief in Gent, maar willen naar eigen zeggen op termijn in elke studentenstad uitgroeien tot een begrip.

Ondertussen krijgen ze heel wat belangstelling met een dagelijkse condoomjacht, die nog tot 5 december loopt. Elke dag staan Jens Corijn en Bram Krieckaert op een andere plaats in Gent. Van daaruit plaatsen ze een omgevingsfoto op hun Facebookpagina. Wie als eerste naar de locatie komt wint een prijs. “Het is een manier om voorbehoedsmiddelen meer onder de aandacht te brengen bij de studenten, want het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen neemt weer toe.”