Gracy Heyninck: "We zijn 20.000 euro armer door factuurfraude"

aaaaaaaakachelsHeyninck Kachels is in Waasmunster al van kort na de tweede wereldoorlog een begrip. Gusta en Paul Heyninck begonnen er in 1947 immers een  “stovenwinkel”, die dankzij het commerciële talent van Gusta en de technische kennis van Paul  uitgroeide tot een groot succes. Zoon Hugo Heyninck zorgde in de jaren zeventig samen met zijn echtgenote Christiane voor de opvolging.  Op hun beurt zijn ze in 2003 opgevolgd door Gracy Heyninck, die samen met haar echtgenoot Philippe de zaak bestiert. “Onze strategie draait nog steeds rond de basisfundamenten van mijn grootouders”, zegt Gracy. “Een ruim aanbod met producten die voor gezellige warmte zorgen en een team van technisch goed onderlegde medewerkers, zijn de pijlers waarop onze zaak gebouwd is.

In de toonzaal   staan meer dan 150 modellen haarden en kachels, die met diverse soorten brandstoffen werken.  “Samen met de klanten zoeken wij naar de best geschikte oplossing voor het plaatsen en afwerken van de toestellen”, zegt Gracy Heyninck. “Wij werken  ook nauw samen met een professioneel afwerkingsbedrijf voor omkasting van hout-en gashaarden”.

Dat Heyninck het meer dan behoorlijk doet is ook een aantal malafide fraudeurs niet ontgaan. “Fraudeurs hebben de jongste tijd inderdaad facturen opgestuurd naar onze klanten die erg goed op de onze lijken. Daarop staat echter niet ons rekeningnummer maar een rekeningnumer van B-Post”, zegt Gracy Heyninck onthutst. “Betalingen voor een bedrag van meer dan 20.000 euro zijn zo niet bij ons terechtgekomen, maar op de rekeningen van de fraudeurs. Ik wil graag andere bedrijfsleiders waarschuwen voor deze malafide praktijken en ik wil ook een oproep lanceren aan de banken om toch beter op te letten en te verifiëren of de rekeningnummers van overschrijvingen wel overeenstemmen met het rekeningnummer van de bedrijven die op de betaling recht hebben.”