GENT – Graphius Group heeft met Varoprint uit Zellik een nieuwe drukkerij in zijn rangen. De Gentse groep heeft zo al twaalf grafische bedrijven onder zich.  

Varoprint heeft een geschiedenis van meer dan 80 jaar in de drukwereld. Het familiebedrijf specialiseert zich in fullcolour commercieel en publicitair drukwerk. Met de overname gaan geen jobs verloren. Zowel bestuurder Natalie Vander Roost als haar team van vier medewerkers verhuizen naar de productiesite van Graphius Brussels.

Centraal sterk

Graphius Group ontstond in 2014 toen zes bedrijven zich op één site in Gent centraliseerden. De overkoepelende organisatie zet zich sterk achter het idee van centralisatie van diverse drukkerijen. “Op vlak van schaalgrootte en productiemogelijkheden biedt deze overname van Varoprint niets dan voordelen. We versterken op deze manier onze positie in Brussel”, zegt Denis Geers, ceo van Graphius Group.

Varoprint vervoegt in de vestiging in Beersel Dereume Printing. Dat bedrijf kwam in augustus vorig jaar bij Graphius Group. Ook Boone-Roosens bevindt zich op diezelfde site. Graphius Brussels werd in 2015 in het leven geroepen om de klantenbenadering en –dienstverlening in Midden- en Zuid-België een nieuwe impuls te geven.

Graphius Group stelt vandaag meer dan 300 mensen tewerk en realiseert een omzet van zo’n 60 miljoen euro.