De overname van Dereume Printing door Graphius, de Gentse producent van drukwerk met een sterke specialisatie in boeken, catalogi en magazines, is nu volledig rond. De drukkerij uit Drogenbos, dat 40 medewerkers telt en als kwaliteitsdrukkerij een sterke reputatie op de Franstalige markt geniet, heeft zich officieel bij de Graphius Group gevoegd.

Dereume Printing heeft haar intrek genomen in de productiesite van Boone-Roosens in Lot, dat sinds 2015 deel uitmaakt van Graphius. Beide bedrijven zullen samen vormgeven aan Graphius Brussel. Dereume Printing blijft wel als een afzonderlijke entiteit functioneren. “Zij het wel met alle schaalvoordelen van een grotere groep. Maar ze blijven het vaste aanspreekpunt voor hun klanten, met de gekende gezichten en contactpersonen”, klinkt het.

Investeringen

Ook in het machinepark van Graphius Brussel werd geïnvesteerd. Zo werd onlangs de Heidelberg XL 106 tienkleurenpers geïnstalleerd. “Het gaat om gerichte investeringen in innovatieve toepassingen om een antwoord te kunnen bieden op de vragen van morgen”, laat Graphius weten. Het machinepark kan nu flexibel worden ingezet voor een breed gamma aan kwaliteitsdrukwerk.

Graphius Group is sinds 2014 de overkoepelende structuur over een geheel van grafische bedrijven. Zes bedrijven centraliseerden zich toen op één site in Gent. In 2015 kwam er een afdeling in Brussel bij om de klantenbenadering en –dienstverlening in Midden- en Zuid-België een nieuwe impuls te geven. Met de toetreding van Dereume Printing maken in totaal 8 drukkerijen deel uit van Graphius. Vandaag werken er meer dan 300 mensen voor de groep.