Gratienne Sioncke is onderneemster van het jaar

00000000gratomaDe 47-jarige Gratienne Sioncke uit Rotselaar heeft de 16e Womed Award van Markant en Unizo gewonnen. De prijs bekroont vrouwelijke ondernemers die al minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen, maar die zich ook maatschappelijk inzetten en betrokkenheid tonen.

Gratienne leidt het bedrijf BORGInsole dat unieke inlegzolen maakt. Naast een productielabo heeft het bedrijf ook een podologisch centrum dat analyses uitvoert bij topsporters en kinderen. Ze volgt Daphne Aers uit Eeklo op, die vorig jaar won met haar krokettenbedrijf TNS Homemade Foods. De andere genomineerden waren Nadine Hubert van New Customservice uit Vilvoorde en Hilde Rutten van BergHOFF uit Paal-Beringen.

De prijs voor het meest beloftevolle vrouwelijke ondernemerstalent ging naar Joundi Naziha, die de kinderdagverblijven De Ster en Sterrenloft in Berchem runt. Dauwke Van Den Eynden, die in Adegem het bedrijf MUndo Melocoton runt,en ook genomineerd was, haalde het dus niet. De Womed Award Zuid, voor een vrouwelijke ondernemer uit het Zuiden, gaat naar Carmen Chito met het bedrijf Super Mescla uit Ecuador. De prijzen werden uitgedeeld door koningin Mathilde en door vicepremier Kris Peeters.