Gratis app "gezond slapen" van Prana is een schot in de roos

123slaapVanuit haar praktijkervaring als psychologe ontdekte Iris Willems dat heel veel mensen ondermaats presteren door gebrek aan zogenaamde selfcoachingvaardigheden. Volgens Iris Willems  is  90% van de bevolking ervan overtuigd het maximale van zijn mogelijkheden te benutten. Al het andere “heeft men niet in zich” denkt men. Omdat ze ervan overtuigd was en is dat die ingesteldheid helemaal niet klopt, richtte ze in 1997 het training- en coachingbedrijf Prana op, dat gevestigd is in Melden bij Oudenaarde.

“Met een uniek pakket aan methodieken die sinds 2000 de merknaam e merknaam Selfcoaching® dragen,  kunnen deelnemers tot meer dan 50% extra van hun potentieel benutten”, zegt ze.

Prana werkt ook al lang rond de preventie van stress en burnout. “In onze praktijk stelden we vast dat heel veel mensen te kampen hebben met slaapproblemen en hun toevlucht nemen tot medicatie. Maar die verslechtert eigenlijk alleen maar de kwaliteit van de slaap en maakt het probleem dus erger. Met de gratis app “gezond slapen” willen we mensen aansporen om zelf iets te ondernemen en ervoor te zorgen dat ze niet afhankelijk geraken van medicatie.”

De app biedt  inhoudelijke informatie rond slapen, video-uitleg over het belang van onze hersenactiviteit en audio-oefeningen om gebruikers te helpen om sneller in slaap te vallen en beter door te slapen. Vooral de informatie over het verband tussen stress, de hersenactiviteit en slapen is bijzonder leerrijk.

“Er zijn ook diverse filmpjes die duidelijk maken hoe stress onze hersenactiviteit beïnvloedt, en hoe het komt dat we daardoor vaak niet goed slapen”, zegt Iris Willems nog. Dat de app inmiddels al meer dan 800 keer is gedwonload is (dat kan via  http://www.prana.be/persoonlijke-effectiviteit/slaapschool )  bewijst dat Prana hiermee tegemoet komt aan een duidelijke behoefte. Iris Willems kondigt trouwens aan dat er begin 2015 ook een app komt rond stress en burnoutpreventie.