Gratis update over burnouts en fiscaalvriendelijke bonussen bij Syntra Gent

aaaamichelDe HRM Updates die eerder al plaats vonden in Antwerpen, Hasselt en Turnhout komen nu ook naar Gent en Brugge. Het interessante van het concept is volgens initiatiefnemer Michel Piedfort van Freelancenetwork.be, dat bedrijven in minder dan 3 uur gratis concrete informatie krijgen over welbepaalde actuele topics.

Het concept is eenvoudig: 2 tot 3 freelancers en experten binnen hun vakdomein geven één uur  informatie over een actueel onderwerp binnen HRM. In de sessie van 21 oktober in Gent gaat het over het aanpakken van burnouts, de meest aangewezen momenten om freelancers in te zetten en de fiscaal vriendelijke bonussen waareem ondernemers vandaag hun werknemers nog kunnen belonen.

“Veel bedrijfsleiders weten niet dat net de meest gemotiveerde werknemers het grootste gevaar lopen op een burnout”, zegt Michel Piedfort. “Bedrijven zijn sinds kort verplicht om een preventiebeleid voor burnout op te stellen maar als je weet dat werknemers met burnout gemiddeld 6 maanden afwezig zijn en dat 1 op 5 hervalt en dat het net jouw beste werknemers overvalt, dan heb je direct genoeg redenen om toch even naar een expert te komen luisteren en praktische tips neer te pennen over hoe je hier als werkgever nu best mee omgaat.”

Ook de bijdrage over fiscaal vriendelijke bonussen zal wellicht nogal wat bedrijfsleiders en hr-verantwoordelijken interesseren. “Wie vandaag een bonus krijgt van 100 euro bruto, houdt daar amper een derde van over. Als je dan weet dat je hier als bedrijf nog RSZ-bijdragen op moet betalen, dan lijkt het helemaal de moeite niet meer”, stipt Piedfort aan. Toch zijn er alternatieven. De cao 90 is populair voor wie iets wil geven, maar ook extra stortingen in het extra aanvullend pensioenfonds en warrants bieden heel wat voordelen. “Er komt een onafhankelijke expert meer informatie geven. Heel bewust kiezen we niet voor iemand van een bank of een verzekeringsmaatschapij, want die zouden enkel hun eigen producten promoten,  terwijl men nu alle voordelen en nadelen netjes op een rij krijgt”, geeft Michel Piedfort nog aan