NINOVE – Remitrans keert van de Mechelse Nekkerhal huiswaarts met een award op zak. Op de 26ste editie van de Transport & Logistics Awards, georganiseerd door Transportmedia, kreeg de Ninoofse transporteur de Green Truck Award overhandigd.

De Green Truck Award zet een transporteur in de bloemetjes dat zijn vloot aanzienlijk wist te vergroenen en tegelijk de milieudimensie in zijn bedrijfsfilosofie heeft ingepast. Remitrans ging daar Frans Hendrickx uit Hulshout en IMOG uit Harelbeke vooraf.

Het is zo al de twee transportprijs voor Remitrans, nadat het in 2012 al de titel van Transporteur van het Jaar in de wacht sleepte.

Groene mentaliteit

Remitrans is enorm begaan met zijn ecologische voetafdruk. Door de goederstromen optimaal op elkaar af te stemmen, worden er zoveel mogelijk lege kilometers vermeden. De transporteur doet ook meer en meer beroep op voertuigen die gebruik maken van aardgas en brandstof. Er zijn ook plannen om op korte termijn een eigen LNG-station te bouwen en om aan de slag te gaan met ecocombi’s.

Daarnaast ontwikkelde het bedrijf een samenwerking tussen verschillende klanten van Delhaize Group, waarbij logistieke diensten via het spoor geregeld worden. Zo was Remitrans vorig jaar één van de partners bij de allereerste biertrein tussen de brouwerij van AB InBev in Jupille en het distributiecentrum van Delhaize in Ninove.

In de categorie van Truck Safety eindigde Igepa uit Aalter op de derde plaats. Ook bij de Truck ICT Award kleurt het podium Oost-Vlaams met De Rycke Beton uit Kallo op twee en Movianto uit Erembodegem op drie.