GENT – GreenPulse verstevigt zijn positie als expert hernieuwbare energie. Het Gentse bedrijf verwierf recent een groot zonnepaneelproject in eigen land en haalde ook een opdracht in India binnen.

GreenPulse heeft de voorbije weken opvallende stappen gezet. In India sleepte het een groot project in de wacht voor drank- en voedingsbedrijf PepsiCo. GreenPulse voorziet 10 mega watt zonnepanelen op 18 daken van verschillende Indische verpakkingsbedrijven die leveren aan PepsiCo. De eerste bouw vangt aan in juni.

Ook in eigen land verwerft het Gentse bedrijf succes. In 2009 ontwikkelde GreenPulse een operationele installatie van zonnepanelen op de daken van TVH, genaamd SolarPulse. Dat was destijds één van de grootste dakinstallaties ooit in België. Ook vandaag vormt het nog één van de best presterende hernieuwbare energieprojecten in de portefeuille van Belfius Project Finance. In 2011 werd het project verkocht aan een Zwitsers internationaal fonds. Zeven jaar later heeft GreenPulse nu beslist om SolarPulse opnieuw te kopen, samen met de European Projects Investment Company.

Multinationals

GreenPulse biedt Solar-as-a-service. Sinds de oprichting in 2008 werkt het bedrijf samen met bedrijven die kiezen voor een duurzame groei en tegelijkertijd een bijdrage willen leveren in de strijd tegen de klimaatverandering.

“GreenPulse positioneert zich als een betrouwbare partner die multinationals voorziet van zonne-energie op hun daken wereldwijd”, zegt Manu Jans, ceo van GreenPulse. “We ontwikkelen, financieren en beheren de stroomafnameovereenkomsten en werken voor de productie en installatie samen met lokale bouwfirma’s.”