Greenyard Foods neemt Lutèce over

00000000luteceHet beursgenoteerde Greenyard Foods, dat ook een belangrijke vestiging heeft in Gent, kondigt aan dat het alle aandelen in Lutèce, wereldleider in de markt van de hoogkwalitatieve champignonconserven, overneemt van  C4C Holding, een 100% dochter van de coöperatie CNC (Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging).

Lutèce beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland, meer bepaald in Velden en Horst, en heeft ongeveer 190 medewerkers. Volgens het management zal het bedrijf over 2015 een omzet van om en bij de 100 miljoen euro hebben gedraaid.

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergiën en een onmiddellijk  gunstig effect hebben op de EBITDA van Greenyard Foods. De overname wordt gefinancierd via de bestaande kredietfaciliteiten van de groep, die haar netto financiële schuld niet substantieel zal zien toenemen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de leden van CNC maar zal naar verwachting tegen mei 2016 kunnen worden afgerond.

Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods toont zich alvast erg tevreden: “De complementariteit van  Lutèce met onze bestaande activiteiten zal ons in staat stellen om onze leiderspositie in de  conservenindustrie te verstevigen omdat de activiteiten in de champignonconserven voor ons een nieuwe en complementaire markt vormen. De nauwe en succesvolle samenwerking met telers blijft met het oog op de permanente verbetering van ons aanbod en op de constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes één van onze speerpunten.”