De BMC Concept Store in Nazareth heeft zijn deuren heropend. Die gaat voortaan onder de naam VeloLoft door het leven. De opening gebeurde onder grote belangstelling, want niemand minder dan wielrenner en olympisch kampioen Greg Van Avermaet is het gezicht achter de nieuwe fietsenwinkel. Zijn zus Claudia Van Avermaet en schoonbroer Rik Verbrugghe zijn de zaakvoerders. “Momenteel zorg ik vooral voor naamsbekendheid, maar daar blijft het voorlopig bij. Na mijn professionele carrière zal je mij hier wel meer zien”, zegt Greg Van Avermaet.

De voormalige BMC Concept Store opende in mei 2012. Toen runde de gelijknamige WorldTour-ploeg de vestiging in de Begoniastraat. In februari van dit jaar namen Greg Van Avermaet en Rik Verbrugghe de winkel over van BMC-eigenaar Andy Rihs. Die zaak kreeg nu een make-over. “We zullen niet alleen BMC-fietsen verkopen. Ook andere merken krijgen hier na verloop van tijd hun plaatsje. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Bianchi en Kuota”, aldus Rik Verbrugghe. Ook een koffiebar en een minimuseum ter ere van Greg Van Avermaet werden er in ondergebracht.

Bij VeloLoft zullen zes mensen in dienst zijn. Niet alleen de verkoop en het herstel van fietsen is belangrijk voor de nieuwe zaakvoerders, maar ook het advies. “En dat gaat persoonlijk advies zijn”, licht Rik Verbrugghe toe. “Ik wil weten wat de verwachtingen van een klant voor een fiets zijn. Nadien kan ik gericht op zoek gaan naar het juiste merk en het juiste model.” Tijdens de heropening stelde Claudia Van Avermaet als bewegingscoach ook haar nieuwe boek PowerBody voor.