Groenvoorzieningsbedrijf zet in op groene wagens

wagenAquarella uit Destelbergen is al 25 jaar actief als specialist in groenvoorziening voor bedrijven en organisaties. Het bedrijf verkoopt,verhuurt en onderhoudt planten bij tientallen organisaties in de hele Benelux. Naast het verzorgen van planten in kantoorruimtes, spitst Aquarella zich toe op het aanleggen van binnenplaatsen, bedrijfstuinen en dakterrassen. Daarnaast is Aquarella is ook producent van planten, met een specialisatie in het kweken van hydrocultuurplanten.

Aquarella wil zich meer dan ooit als “groen” bedrijf profileren en kiest daarom ook voor  duurzame mobiliteit. “Sinds eind juni hebben we drie nieuwe wagens die op aardgas rijden”, zegt zaakvoerder Marc Smits. “Die stoten 95% minder fijn stof uit en maken 75% minder geluid. Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat het volledige wagenpark op termijn uit “schone” wagens bestaat.”

Smits vindt het logisch dat zijn bedrijf dat met luchtzuiverende planten voor een gezonde en groene werkomgeving zorgt, oof volop inzet op duurzaamheid. “Met de keuze om te investeren in wagens die reijden op aardgas zetten we opnieuw een stap in de goede richting.”

Ook DATS 24 onderstreept deze beslissing van Aquarella. “We kunnen deze duurzame bedrijfspolitiek alleen maar toejuichen”, aldus Raf Flebus, Business Unit Manager van DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group en Belgisch pionier in CNG-tankstations. “Naast de uitgesproken milieuwinst die rijden op aardgas voor voertuigen (CNG) oplevert, onderstrepen we ook graag de economische winst. Die kan oplopen tot wel 50% van de verbruikskost van een wagenpark. Dit is duurzaamheid zoals ze moet zijn: een maatschappelijke meerwaarde hand in hand laten gaan met milieuvoordelen én economische winst. Aquarella brengt het eenvoudigweg in de praktijk.”