Groepsaankoop groene stroom ook toegankelijk voor kleine bedrijven

aaagrDe Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vierde keer op rij een groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas. De Provincie geeft hiermee opnieuw alle inwoners de kans om bewust te kiezen voor 100 % groene stroom.

Inschrijven is vrijblijvend en kan voor 22 januari 2015 via www.samengaanwegroener.be. Ook kleine bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen deelnemen aan de groepsaankoop. Op 22 januari vindt de veiling plaats, waarbij energieleveranciers hun beste prijs kunnen bieden. Vanaf 12 februari zullen de inschrijvers een persoonlijk aanbod ontvangen met daarin een gemiddelde besparing, berekend op basis van hun verbruiken en hun vorig contract. Tot en met 23 maart kan men het persoonlijk aanbod aanvaarden. De overstap naar het nieuwe contract zal ingaan tussen 1 april en 1 juni, naargelang de winnende leverancier.

Dankzij de vorige edities van de groepsaankoop van 100% groene stroom kozen al meer dan 58.000 Oost-Vlaamse gezinnen en bedrijven voor goedkope groene energie. Toch zijn er nog veel ‘slapende klanten’ die nooit actief een keuze van energieleverancier hebben gemaakt. Naar schatting gaat het over maar liefst 100.000 Oost-Vlamingen die vaak ouder zijn dan 65.

“Een groot deel van deze ‘slapende klanten’ zal zeker voordeel kunnen halen uit de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen. Inschrijven loont de moeite en is bovendien eenvoudig en vrijblijvend.” aldus Peter Hertog, gedeputeerde van energie.

Geïnteresseerden kunnen terecht op één van de vele infosessies, die verspreid over de hele provincie, in samenwerking met ouderenverenigingen en seniorenraden worden georganiseerd. In bijna alle Oost-Vlaamse gemeenten kunnen inwoners terecht bij een inschrijvingsloket. Dit ter ondersteuning van wie geen internet heeft of wie moeite heeft met het ontcijferen van de energiefactuur. Voor het eerst houden ook een 15-tal OCMW’s en dienstencentra een loket open.

Een overzicht van de loketten en de infosessies is te vinden op www.samengaanwegroener.be