Tijdens de zomervakantie zullen de rijstroken op de R4, ter hoogte van de toekomstige Parkbosbruggen, versmald worden. Het gaat daarbij om rijstroken op de binnen- en buitenring.

Sinds maart is ook de afrit van de R4 naar de De Pintelaan volledig afgesloten. Dit blijft zo tot eind augustus. “De werf- en toeleveringszone van de aannemer ligt net na de bocht van de afrit en is moeilijk zichtbaar van op de R4 zelf. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties wanneer bestuurders van de R4 naar de De Pintelaan afrijden. Daarom dat ook deze afrit afgesloten blijft”, klinkt het.

Ook de oprit van de De Pintelaan naar de R4 gaat dicht van zodra de twee versmalde rijstroken van toepassing zijn. Het invoegen op de R4 wordt op dat moment te gevaarlijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Oudenaardsesteenweg, Voskenslaan en Sint-Denijslaan.

Deze ingrijpende maatregelen zijn noodzakelijk om de pijlers van de brug in de oevers van de Ringvaart te kunnen bouwen.

Op maandag 5 december 2016 gingen de werken voor de bouw van de Parkbosbruggen van start. Het gaat om twee fiets- en wandelbruggen in het zuidoosten van Gent die voor een vlotte verbinding tussen Gent en het Parkbos moeten zorgen. De bruggen maken een langeafstandsverbinding tussen Gent, Deinze en Oudenaarde mogelijk. De werken voor het hele project zouden anderhalf jaar in beslag nemen.