STEKENE – Deverfwebshop.be, online sinds 2013 en met hoofdzetel in Stekene, is de grootste online verfwinkel van Vlaanderen. CEO Pieter De Witte zet nu de stap richting de Waalse en Franse markt met de nieuwe website boutiquepeinture.fr.

Al sinds de oprichting in 2013 groeit deverfwebshop.be stevig. Deze online verfwinkel specialiseert zich in het leveren van kwalitatieve producten en advies aan de doe-het-zelver. CEO Pieter De Witte richtte al langer zijn blik op de franstalige markt en wil dit taalgebied nu via boutiquepeinture.fr bedienen: “Het is onze ambitie om te blijven groeien. De Vlaamse markt is intussen bekend terrein. Daarom richten we onze pijlen nu op de Franstalige consument. Ook onze Zuiderburen willen we bedienen met topkwalitatieve verf en toebehoren.”

Nieuwe webshop

De Witte kiest voor de oprichting van een nieuwe webwinkel, boutiquepeinture.fr. “Hierdoor kunnen we onze producten en klantenservice specifiek richten op de Franstalige consument. We willen dezelfde groeicurve neerzetten als degene die we realiseren in de Vlaamse markt”, aldus de CEO.

Blijven groeien

Het verhaal van de webshop is ook in België nog lang niet uitverteld. Met een gemiddelde groei van 15% per maand voelt deverfwebshop.be dat er ook in eigen land nog heel wat groeimarge is. “De komende maanden willen we, naast de uitbreiding richting Wallonië en Frankrijk, ook sterk inzetten op de uitbouw en bekendheid van onze webshop in Vlaanderen.”

Nederland blijft moeilijk

In tegenstelling tot de Belgische markt is het Oost-Vlaamse verfbedrijf in Nederland geen marktleider. “De Nederlandse webshop, deverfwebshop.nl, stelt teleur”, aldus De Witte. “Onze inspanningen worden er jammer genoeg nog niet beloond. We hebben dan ook nog een lange weg af te leggen.” 

Opzoek naar partners

Om de verdere groei nog te kunnen versnellen, gaat deverfwebshop op zoek naar een partner.  “We mikken op een stevige financiële partner met ervaring in de sector van de online retail”, zegt De Witte. “De ideeën hiervoor worden op dit moment gevormd. We denken binnen een paar maanden dit proces te kunnen afronden.”