Group Protect blijft uitbreiden

2b86837Groep Protect uit het West-Vlaamse  Moorsele heeft naast operationele bijzetels in Genk en Gosselies ook een vestiging in Aalter. Oprichter David Houthoofd, die enkele jaren geleden nog de West-Vlaamse winnaar was van de de JCI-wedstrijd voor de beste jonge ondernemer, blijft aan de groei werken en richtte onlangs het nieuwe bedrijf Solar Protect op.

Kenmerkend voor de groep van David Houthoofd is dat de activiteiten zich richten op welbepaalde niches van de bouwmarkt. Zo is Aquality Protect  actief in vochtbestrijding, Iso Protect in spouw- en dakisolatie en Poly Protect in het isoleren van gevels en platte daken. Met Solar Protect richt de groep zich op zonnepanelen.

“Onze doelgroep bestaat uit huiseigenaren die een verbetering aan hun woning willen uitvoeren”, zegt David Houthoofd. “Dit kan zowel het dichten van een kelder zijn, het isoleren van zijn dak als het plaatsen van … zonnepanelen. Want ook zonder overheidssteun blijft investeren in zonnepanelen zeer rendabel. De gemiddelde terugverdientijd voor een eigenaar ligt rond de 10 jaar. In onze omringende buurlanden zitten zonnepanelen al een tijdje terug in de lift.  Sinds het aanstellen van Bart Tommelein als minister van Energie is het duidelijk geworden dat dit kabinet terug volop gaat voor de promotie van zon. De aankondiging van minister Tommelein dat iedere Belg zonnepanelen zou moeten installeren was voor ons het momentum om de knoop door te hakken.”

David Houthoofd liep al enige tijd rond met plannen om zich te profileren in de markt van de hernieuwbare energie. “Door onze isolatie-activiteiten zijn we nauw verbonden met energiebesparende maatregelen en hun toepassingen,” aldus de visionaire Houthoofd. “Dit najaar is het de bedoeling om de markt af te toetsen.  Volgend jaar hebben we de ambitie om 20.000 zonnepanelen te plaatsen. Daarom hebben we gekozen voor enkel hoogwaardige kwaliteitsproducten met duidelijke voordelen voor de klant.  Zo is er een exclusiviteit voor België bedongen met Orange Solar.  Dit Nederlands bedrijf werkt met zonnepanelen van Europese makelij waar er maar liefst 30 jaar rendementsgarantie op zit. Hun panelen zijn kwalitatief ook top in de markt.”

Solar Protect start met David Tytgat als business unit manager. Hij heeft ervaring als manager opgebouwd bij de firma UCO (textiel, onder de groep van Philip Vlerick).