Group Van Vooren neemt Brugse OCB over

ByTswQ-CIAAskFgGroup Van Vooren uit Zelzate neemt Onderzoekcentrum voor Bouwkunde (OCB) uit Brugge over.

OCB is actief op het vlak van bouwtechnische proeven in het labo en proeven op de bouwwerf. Diverse overheidsinstellingen, kleine en middelgrote ondernemingen en particulieren behoren tot de klantenportefeuille van OCB, dat ook nauw samenwerkt met diverse studie- en engineeringbureaus.

Group Van Vooren is de overkoepelende vennootschap waarin de participaties van GMA nv, TEC nv, Euremtech bvba, DDP Belgium nv en DDP India Pvt Ltd zijn ondergebracht. “Met deze diverse werkmaatschappijen zijn wij onder andere gespecialiseerd in  grondmechanica, geotechniek en bodemconsultancy”, zegt CEO Kristof Van Vooren. “Ook voor grond- en grondwatersaneringen beschikking wij telkens over de vereiste erkenningen en accreditaties.”

De activiteiten van OCB sluiten volledig aan bij deze van GMA nv. Door de overname van OCB groeit Group Van Vooren uit tot marktleider op het gebied van bouwgerelateerd onderzoek en controleproeven met daarbij diepsonderingen, grondboringen, werfproeven, bouwtechnische proeven op granulaten en onderzoek op asfalt- en betonproducten.

De exploitatie van de activiteiten van OCB in Brugge zullen worden ondergebracht in de vestiging van GMA in Koekelare.