Growth Hackers Society mikt ook op Oost-Vlaamse bedrijven

AAEAAQAAAAAAAAICAAAAJDRjNzMwOGYwLTdkZjctNDgwMS1hZWY2LTYyMzNjOTUxMmRhZQSinds vorige week kunnen pas afgestudeerde marketers, developers, designers en data-analisten zich kandidaat stellen om toegelaten te worden tot de Antwerpse Growth Hackers Society. Tijdens een opleiding van 6 maanden volgen ze een compleet trainingsprogramma en voeren ze een reëel growth hacking project uit in een groeibedrijf. Doel is een job bij de AirBnB’s, Skype’s of Spotify’s van morgen.

“Twee jaar is er met experts hard gewerkt aan een compleet trainingsprogramma voor growth hackers”, aldus Matthias Van den Avont (foto)- oprichter van Growth Hackers Society. Het is de eerste keer dat pas afgestudeerden de kans krijgen om gedurende 6 maanden een zo complete opleiding te volgen tot growth hacker waarbij digitale marketing, SEO, contentpromotie, linkbuilding, copywriting, UX, UI, front-end code, design, web analytics en andere disciplines die nodig zijn om virale groei te realiseren aan bod komen.”

De opleiding gebeurt echter niet via klassieke hoorcolleges, maar volledig online met kennistesten, video’s en worksheets. Elke student zal ook 12 weken een growth hacking project uitvoeren met een team van 4 toekomstige growth hackers bij een bedrijf met sterk groeipotentieel. Dat is essentieel om de kennis in de praktijk te kunnen omzetten.

Growth hackers kunnen online marketers, developers, designers of data-analisten zijn, die “full stack” opgeleid worden om bedrijven snel te laten groeien. Software startups (Software as a service of SAAS) doen typisch een beroep op growth hackers om via vele kleine experimenten gebaseerd op marketing, data-analyse en gedragswetenschappen virale groei te realiseren. Bekende producten die dankzij growth hacks groot zijn geworden zijn Dropbox, Spotify, Arbnb, Skype en Instagram.

De pas afgestudeerden en de bedrijven met growth hacking projecten worden vooraf grondig gescreend door ervaren growth hackers. Deze ervaren growth hackers zullen ook de growth hacking teams met toekomstige growth hackers begeleiden tijdens hun projecten bij bedrijven. Na afloop krijgen de afgestudeerden de kans om meteen aan de slag te gaan bij een van de bedrijven die deel uitmaken van Growth Hackers Society.

Pas afgestudeerden en bedrijven die een sterk groeipotentieel hebben kunnen zich kandidaat stellen via www.growth-hackers-society.com.