Gunther Van Cauwenberge is voortaan gedelegeerd bestuurder van de Antwerpse chemiegroep LANXESS nv. Bovendien neemt de Gentenaar de rol van country representative op voor LANXESS in België.

Met masterdiploma’s in de chemie en biotechnologie aan de Universiteit van Gent, behaalde Gunther Van Cauwenberge nog een doctoraat in de chemie. Nadien bouwde hij zijn carrière uit in de chemische en petrochemische sector. Hij startte bij BASF om vervolgens voor EOC Group en Gunvor Petroleum Antwerpen aan de slag te gaan. Bij dat laatste bedrijf vervulde Gunther Van Cauwenberge 3,5 jaar lang de functie van operations manager.

Stoelendans

Gunther Van Cauwenberge volgt Luc Varigas op. Varigas was zeven jaar lang country representative en cfo van LANXESS in België en gedelegeerd bestuurder van LANXESS nv. Hij stapt over naar de rubber-joint venture ARLANXEO. Daar wordt hij global head of controlling van de afdeling High performance elastomers en cfo van Arlanxeo Nederland. Claudia Mellado Sanchez neemt de functie van cfo over bij LANXESS nv.

LANXESS is een marktleider op het gebied van speciaalchemie. De groep had in 2016 een omzet van 7,7 miljard euro en telt momenteel circa 19.200 personeelsleden in 25 landen. In België heeft de groep vijf fabrieken en ruim 1.200 werknemers. In Antwerpen heeft het bedrijf vestigingen in Lillo en Kallo waar Gunther Van Cauwenberge de leiding over zal nemen. Daar worden rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen gemaakt.