Haalbaarheidsstudie voor ondernemingsplan kost slechts 150 euro

Frieda Van WijckIn het programma Topstarter, dat destijds op de belangstelling kon rekenen van de kijkers, moesten ondernemers in spe in de eerste aflevering hun ruwe ideeën eerst voorleggen aan een jury die bestond uit Jan Kriekels – zou het toen geweest zijn dat bij de man die nu al het tweede seizoen één van de veelbesproken figuren is in The Sky is the Limit de liefde voor televisie is ontloken ? –  Inge Geerdens en Wouter Torfs.

Niet zelden bleek dat deze ervaren ondernemers, die respectievelijk aan het hoofd staan van Jaga, CV Warehouse en Schoenen Torfs  meteen aanvoelden dat het enthousiasme van de deelnemers niet volstond om echt van een haalbaar idee te kunnen spreken. Met andere woorden: mannen en vrouwen met ondernemersplannen doen er goed aan om eerst hun idee op de haalbaarheid te testen.

Sinds 1 maart heeft het Agentschap Ondernemen daarvoor drie instanties aangeduid die voor de luttele prijs van 150 euro een haalbaarheidsstudie  opmaken. Ondernemers in spe kunnen terecht bij Unizo (www.go4business.be), Starterslabo (www.starterslabo.be) en Deloitte (www.startenmetondernemen.be).

Voor toekomstige startende ondernemers of zogenaamde prestarters is het laten uitvoeren van een dergelijke haalbaarheidsstudie in veel gevallen zeker geen overbodige luxe.