Handelaars in Ninove beducht voor nieuw winkelcentrum

001ninoveIn de discussies over de ontwikkeling van nieuwe winkelprojecten  is in het hele land het laatste woord nog altijd niet gezegd. En hoewel Uplace natuurlijk heel wat aandacht krijgt, kijken ook in andere steden de handelaars met veel spanning uit of er nu al of niet  nieuwe winkelcentra zullen komen. Dat is in Ninove niet anders.

De regionale mobiliteitscommissie van de Vlaamse overheid sprak in december 2014 een positief advies uit voor een nieuw winkelcentrum langs de Brakelsesteenweg in Ninove. Het stadsbestuur legde zich daar niet bij neer en tekende beroep aan bij Vlaams Minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Die liet inmiddels weten dat hij daar niet met de stad in overleg wil treden omdat hij “in alle onafhankelijkheid wil oordelen over het advies van de mobiliteitscommissie”.

De Ninoofse schepen Wouter Vande Winkel stipte in Het Nieuwsblad aan dat het om een complex dossier gaat en dat het schepencollege heel concrete bezwaren heeft aaangereikt, onder meer over het feit dat in het huidige ontwerp rond het nieuwe winkelcentrum dat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter zou hebben veel minder parkeerplaatsen zijn voorzien dan het door het Milieueffectenrapport vereiste aantal.

De handelaars uit de binnenstad wachten intussen met spanning het vervolg van het verhaal af.