Hans Borgers en zijn medevennoot Arnoud Fiolet (ex DOMO) willen vanuit hun thuisbasis Sint-Martens-Latem op het gebied van sportinfrastructuur het verschil maken met een vrij innovatieve aanpak. “We zijn nu op vier verschillende niveaus mooie doorbraken aan het realiseren”, stelt Borgers. “Ons motto daarbij is duurzaamheid. We kunnen nu modulair, milieuvriendelijk en snel kunstgrasvelden bouwen aan de hand van modulaire panel technologie. Geen 6 tot 8 weken meer per veld en 3000 kubieke meter  grond aan- en afvoeren met vrachtwagens. Wel snel en efficiënt met een tijdswinst van 30 procent en ook met tien procent lagere kosten.”

De tandem Borgers-Fiolet zorgt met het bedrijf Recreational Systems Europa (RSE) voor de ontwikkeling en realisatie van kunstgras in eigen regie. Met een fabriek in Sint-Niklaas kan RSE beschikken over één van de de meest moderne fabrieken in Europa. De nieuw door RSE ontwikkelde Pindot-technologie combineert de voordelen van getuft en geweven gras en zal zeker in het topsegment van de voetbal aanslaan. “Wat ons vooral onderscheidt, is dat we onze klanten op een conceptuele en innovatieve manier willen helpen”, zegt Borgers. “Noem het maar andersom denken zodat gebruikers maximaal kunnen genieten van hun sportinfrastructuur.”

RSE biedt ook oplossingen aan inzake veldverwarming, niet op ouderwetse waterbasis, maar op basis van elektriciteit. “We bieden ook LED-verlichting om gras beter te laten groeien, alweer een duurzame optie. Specifiek voor de hockeywereld is er het Airdome-concept. Hockey is een sterk groeiende sport dankzij de successen van onze Red Lions en Red Panthers. Zo is er veel vraag gekomen naar zowel zaalhockey als veldhockey infrastructuur. Het Airdome-concept bestaat uit een modulaire ondervloer, een modulaire sportvloer en een modulaire airdome waarmee verenigingen en gemeentes ook acute zaalhuur problematiek lokaal kunnen oplossen.”

De productie van RSE bevindt zich deels in Sint Niklaas en deels in Deinze. Daar waar nuttig wordt samengewerkt met gerenommeerde Duitse en Amerikaanse partijen. RSE mikt op een omzet van circa 3 miljoen euro en stelt een stevige groei in het vooruitzicht. Dat vergde ook een ander organigram voor RSE. “We hebben de RSE groep nu zo georganiseerd dat we per product of klantgroep actief zijn”, aldus nog Borgers.