Hans Cools wordt co-CEO bij Moore Stephens

Document 1Moore Stephens Belgium, de Belgische financiële dienstengroep, die in Oost-Vlaanderen kantoren heeft in Drongen, Aalst, Dendermonde, Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde en Zele, kondigt aan dat Hans Cools vanaf 1 maart co-CEO wordt naast huidig CEO Peter Verschelden. De ervaring van de ex-topman van Sanoma zal meehelpen om de verdere groei en doorgedreven transformatie van accountancy naar consultancy te begeleiden. Moore Stephens Belgium realiseert vandaag een geconsolideerde omzet van 35 miljoen euro en heeft  ruim 350 medewerkers.

De afgelopen jaren groeide Moore Stephens van zuivere accountants– en auditkantoor uit tot de grootste onafhankelijke financiële dienstverlener in België. De jongste twee jaar versterkte Moore Stephens Belgium zich door het uitbreiden van de portfolio. Onder meer adviesbureau X-STRA, gespecialiseerd in supply chain, en Winx, specialist in corporate finance  en sectorgenoot CFOBelux werden door Moore Stephens overgenomen. Onze strategie werpt vandaag reeds vruchten af”, zegt CEOO Peter Verschelden. “Van zuivere boekhouding zijn we geëvolueerd naar een brede dienstverlener met zeven divisies: accountancy, tax & legal, audit, corporate finance, strategy & operations, business intelligence en CFO Services. Een aanpak die werkt want meer en meer klanten doen een beroep op ons net omwille van onze brede service en sterke competenties. Om onze groei en diversificatie in goede banen te leiden, hadden we absoluut versterking nodig. Niet alleen in aantal, maar vooral ook in specifieke competenties. Ik ben zelf bijzonder blij en fier dat Hans Cools vanaf 1 maart ons bedrijf zal versterken. Hans zal zich vooral toeleggen op onze interne structuur, marketing en op het mee ondersteunen van de business units.”

Voor Hans Cools is dit na zeven jaar Sanoma een nieuwe stap. Hij was in de Scandinavische mediagroep eerst aan de slag als COO, later volgde hij Aimé Van Hecke op als topman bij de uitgeversgroep.   Ik ben heel blij dat ik mijn kennis en ervaring ten dienste kan stellen van Moore Stephens.  Tijdens mijn gesprekken met de aandeelhouders van het familiebedrijf werd duidelijk dat zij een brandende ambitie hebben om  Moore Stephens Belgium verder uit te bouwen als toonaangevende speler op het vlak van financiële en algemene consulting voor Belgische bedrijven. Dat enthousiasme werkte aanstekelijk. Mijn ervaring in de mediawereld in volle digitale transformatiehelpt nu om eenzelfde transformatie binnen de klassieke financiële dienstverlening vorm te geven. Ik heb er enorm veel zin in om samen met Peter Verschelden en het hele team van partners en medewerkers aan de slag te gaan.”