DENDERLEEUW – Wat vorig jaar nog een wild idee was, is vandaag gerealiseerd. HD Ledshine heeft een wereldprimeur te pakken. Het bedrijf uit Denderleeuw biedt vanaf 19 april het grootste en beste mobiele ledscherm aan.

Nooit eerder slaagde een bedrijf erin om een beeldscherm met een oppervlakte van 144 vierkante meter automatisch uit een vrachtwagentrailer te laten schuiven. HD Ledshine wel, en doet dat in minder dan 30 minuten. Het scherm meet 16 bij 9 meter, is 13 meter hoog en kan bovendien 360 graden om zijn as draaien. Met 4K-resolutie is ook de kwaliteit zeer goed.

“Vorig jaar had ik nog het buitengewone idee om iets ondenkbaar te doen: niet alleen het grootste, maar ook het beste mobiele ledscherm ter wereld maken”, zegt Tony Winter, ceo van HD Ledshine. “Op korte tijd zijn we daar in geslaagd. Op 19 april volgt de officiële lancering in onze uitvalsbasis in de Fabriekstraat 6 in Denderleeuw.”

Het Limburgse Jans Creacar zorgde voor een transportmogelijkheid van het scherm. Er werd maar liefst 3.500 werkuren gestoken in het bereken, ontwerpen en fabriceren van een trailer. Die weegt samen met het scherm 33 ton.

HD Ledshine behoort tot de top 5 in Europa en het Midden-Oosten wanneer het gaat over ledschermen in hoge kwaliteit, zowel indoor als outdoor. Met Robbie Williams, David Guetta en de Formule 1 kan het bedrijf uit Denderleeuw bovendien interessante referenties voorleggen.