GENT – Van 24 tot en met 26 april strijkt in Flanders Expo Gent de tweede editie van HEALTH&CARE neer. Naast een belevings- en seminarieprogramma en een boeiend debat tussen de beleidsmakers van de sector, worden er ook de prestigieuze HEALTH&CARE Awards uitgereikt.

Tijdens de grootste vakbeurs voor de zorgsector ontmoeten en inspireren 6.000 zorgprofessionals en 320 standhouders elkaar. Zij hebben expertise over verschillende gebieden, gaande van interieur en verzorgingsuitrusting, over ICT en technologie tot catering en textiel. “De zorgsector is voortdurend in beweging. Nieuwe producten, technologieën en innovaties volgen elkaar razendsnel op. Met de organisatie van deze beurs willen we de vinger aan de pols houden”, zegt Catherine Degreef van HEALTH&CARE.

Dit jaar staat het welzijn van de medewerkers in de zorg centraal. “We bekijken met de sector hoe we oplossingen kunnen aanreiken waardoor de zorg terug centraal komt te staan en personeel meer tijd krijgt voor het zorgen voor de patiënt.”

Nieuwigheden

Het is de tweede keer dat HEALTH&CARE georganiseerd wordt. Nieuw dit jaar is het zorgdebat waarbij beleidsmakers, vakverenigingen, industrie en de academische wereld zich zullen buigen over de meest prangende problematiek in de sector. Over de inhoud en de aanwezige sprekers is nog geen verdere informatie beschikbaar.

Verder zullen ook dit jaar de HEALTH&CARE Awards worden uitgereikt. Naast de bestaande categorieën Health&Care, Tools, Hospitality, Innovatie en Concept, gaat er dit jaar ook een prijs naar de Zorgmedewerker van het jaar en het Zorgteam van het jaar. Projecten kunnen vanaf eind januari worden ingediend.