Heeft ook uw bedrijf moeite om strategie te implementeren?

maxresdefaultOm bedrijven te tonen hoe een performance managementsysteem hen kan helpen om vooruitgang te boeken bij het implementeren van hun strategie, hebben Vlerick Business School en het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf  Robert Half, dat ook een kantoor heeft in Gent, een  rapport gepubliceerd.  

Performance management is een managementproces waarbij de strategie wordt vertaald naar acties en processen en biedt een duidelijk overzicht van de prestaties en de vooruitgang van de verschillende bedrijfsafdelingen. Dit proces kan de organisatie helpen om problemen op te sporen, prestaties te verbeteren, een strategie te optimaliseren of de juiste beslissingen te nemen.

Volgens experts faalt echter ongeveer 56% van de projecten die gericht zijn op het ontwikkelen en  implementeren van een performance managementsysteem. Volgens Regine Slagmulder, professor accounting & control bij Vlerick draait performance management om veel meer dan alleen maar het financiële plaatje. “Vanwege de  bezorgdheid om duurzaamheid ligt het zwaartepunt van de discussie de laatste tijd eerder op een
bredere context van performance management dan enkel op financiële prioriteiten. De bedrijven die goed zijn voor een brede groep van stakeholders zijn doorgaans ook de bedrijven die financieel goed  presteren.”

Alle bedrijven, ongeacht de grootte ervan, zien in dat het managen van prestaties essentieel is voor  succes. Maar ondanks de overvloed aan hulpmiddelen, vinden veel bedrijven het nog altijd moeilijk om performance managementsystemen daadwerkelijk te implementeren en er voordeel uit te halen. Dat kan verschillende oorzaken hebben, waaronder het ontbreken van één gezamenlijks strategisch doel, het niet beschikken over het juiste talent en de juiste expertise en het niet regelmatig herbekijken van het performance managementsysteem.

Frédérique Bruggeman, Managing Director bij Robert Half Belux, benadrukt vooral dat het erg belangrijk is om hiervoor de juiste talenten aan te trekken.   “Met een duidelijk inzicht in hun strategie en doelstellingen hebben bedrijven een goed vertrekpunt om een
aanwervingsstrategie te ontwikkelen die precies bij hun specifieke behoeften past. Bedrijven die uitmuntende prestaties nastreven, zijn zonder twijfel het best gebaat bij een strategische en proactieve benadering van de personeelsplanning.”

Het rapport “Translating Strategy into Performance” beschrijft hoe bedrijven aanzienlijke vooruitgang kunnen boeken door hun performance managementsystemen te implementeren en biedt een kader om de  bedrijfsprestaties te verbeteren. Het rapport van Robert Half en Vlerick kan worden gedownload via www.roberthalf.be.