Helena Demuynck: "Lego Serious play helpt bedrijven beter organiseren"

Lego_serious_playHelena Demuynck, die kan terugblikken op een ruime ervaring in hr en coaching, leidt vanuit Nazareth sinds begin 2010 Konsensus LC&D, waarbij de letters staan voor Leadership , Coaching en Development.

“We bieden bedrijven eigenlijk verschillende werkvormen aan die hen in staat stellen het beste uit alle medewerkers te halen”, legt ze uit.
Eén van die werkvormen is Lego Serious Play, een workshop die er naar het zeggen van iedereen die er ooit aan deelnam voor zorgt dat volwassenen weer in contact komen met hun creatieve zelf en dat ze op een creatieve manier oplossingen leren bedenken.
“In deze workshops of vergaderingen staan niet de verbale brainstorms centraal of de eindeloze presentaties”, zegt Helena Demuynck, “maar wel efficiënte communicatie. En het is natuurlijk veel meer dan alleen met blokjes spelen. Het draait om het uitwerken van constructieve ideeën.”
Elke workshop start met een inleiding bij het gebruiken van Lego als ondersteunend materiaal. Daarbij wordt ook een thema bepaald dat op de specifieke noden van een team kan worden afgestemd. Het kan bijvoorbeeld gaan om manieren om cratief denken op gang te brengen.
Om ondernemers en geïnteresseerde hr-verantwoordelijken kennis te laten maken met Lego Serious Play, organiseert Helena De Muynck op 19 oktober een kennismakingsworkshop in de Oosterhoeve van Ubeon in Oosterzele. Tijdens de workshops worden de teams geconfronteerd worden met scenario’s die binnen het thema passen en wordt van hen verwacht dat ze zich op een visuele en driedimensionale manier – met de bouwstenen – door de voorgelegde problemen of situaties werken.

“Wij zetten Lego Serious Play in bij organisaties die zoeken naar innovatieve manieren om commitment, vertrouwen en inzicht te ontwikkelen bij hun executives, managers en medewerkers”, zegt Helena Demuynck nog.