DEINZE – Hema heeft het filiaal aan de Tolpoortstraat in Deinze omgevormd naar het voorbeeld van haar internationale winkels. De komende weken worden ook andere vestigingen in de Gentse regio verbouwd.

Het nieuwe winkelconcept werd voor het eerst uitgerold in steden als Barcelona, Parijs en Londen. Na groot succes wordt het nu ook in Nederland, België en Luxemburg uitgerold.

“In de afgelopen maanden is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. Hema ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers. Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Hema die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce”, aldus Carla Velghe, directeur van Hema België en Luxemburg.

Verschillende werelden

Het belangrijkst verschil tussen het internationale winkelconcept en het concept waar de Vlaamse klant mee vertrouwd is, zit in de indeling van de ruimte. Die wordt opgedeeld in verschillende werelden zodat het aanbod overzichtelijker oogt. “Na de verbouwing wordt het voor klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar”, legt Carla Velghe uit.

Naar verwachting zullen vanaf volgend jaar alle kleine winkels van Hema zijn omgebouwd. De komende weken volgt alvast de verbouwing van enkele Hema-filialen in de nabije regio zoals Gent-Zuid.

Hema telt bijna 700 winkels in 7 landen, 17.000 medewerkers en circa 32.000 producten en diensten.