Herman Van de Velde, de voormalige ceo van de gelijknamige lingeriegroep Van de Velde uit Schellebelle, treedt af als voorzitter van ETION. Dirk Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van Vandeputte Safety International uit Boechout, neemt die functie bij de werkgeversorganisatie over. Dat werd op de algemene vergadering beslist.

Veertien jaar lang was Herman Van de Velde actief bij ETION. Eerst nam hij zeven jaar lang het voorzitterschap van de regio Oost-Vlaanderen op. De voorbije zeven jaar was hij nationaal voorzitter. Tijdens dat mandaat stimuleerde hij de groei van de werkgeversbeweging en was hij een drijvende kracht achter de naamsverandering in 2015. Toen veranderde de naam van VKW naar het huidige ETION.

Dirk Vandeputte maakt op zijn beurt al lange tijd deel uit van het toenmalige VKW, aangezien zijn vader Gilber kringvoorzitter van Antwerpen was. In 2003 trad hij toe tot het regiobestuur van Antwerpen-Mechelen. Een paar jaar later, in 2008, nam hij een zitje op in de Raad van Bestuur van VKW Denktank vzw om vervolgens, in de voetsporen van zijn vader, in 2013 regiovoorzitter van Antwerpen-Mechelen te worden.

Verder stonden er op de algemene vergadering ook flink wat bestuurderswissels op de agenda. Bij de Raad van Bestuur van ETION Synergia, dat naast ETION Ledenwerking één van de twee vzw’s binnen ETION vormt, vervoegt onder meer Bruno Toye van Investor Asset Management uit Oudenaarde zich. Ook Edwig Tanghe, afgevaardigd bestuurder bij het Gentse Connessence, komt erbij.