Marieke Selhorst van Het Objectief uit Gent is uitgeroepen tot starter van het jaar Oost-Vlaanderen. Daarmee gaat ze het Gentse KadoNation en P2Solutions uit Aalst vooraf. De verkiezing gaat uit van Unizo, dat op deze manier mensen wil stimuleren om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. “Ondernemers creëren immers toegevoegde waarde, brengen innovatie, zorgen voor jobcreatie en versterken de concurrentiekracht, wat uiteindelijk de hele samenleving ten goede komt”, zegt Jos Vermeiren, directeur van Unizo Oost-Vlaanderen.

Het Objectief is een uniek concept in België. Digitale beeldvormers kunnen in de gedeelde atelierruimte niet alleen coworken met andere creatievelingen, maar er ter plaatse ook materiaal huren. “Op die manier zorgt Het Objectief ervoor dat de klanten zich in een inspirerend kader kunnen uitleven. En dit zonder zorgen, want zij hoeven niet eerst in duur materiaal of een uitgeruste fotostudio te investeren”, zegt Marieke Selhorst. Het Objectief streeft er zo naar om creatieve persoonlijkheden bij elkaar te brengen en nieuwe projecten te stimuleren.

Marieke Selhorst werd na beraadslaging door een professionele jury beloond voor haar durf, enthousiasme en interessant verhaal. “Op het vlak van ondernemerschap laat ze nagenoeg niets aan het toeval over. Toch slaagt zij er in een inspirerend kader te scheppen. Dit bewijst dat een goede planning niet noodzakelijk nefast is voor innovatie en creativiteit, wat we zeker ook kunnen zeggen van het ondernemingsmodel. Voor België is dit immers een ongezien concept, waar we in de provincie dan ook trots mogen op zijn”, aldus Jos Vermeiren.

Op 28 maart mag Marieke Selhorst zich als afgevaardigde voor Unizo Oost-Vlaanderen opmaken voor de uitreiking van de nationale titel van starter van het jaar.