De vierde editie van Het Snelste Bedrijf is op een succes uitgedraaid. Voor het eerst vond deze wielerwedstrijd voor bedrijven plaats in het hart van de Vlaamse Ardennen, in Oudenaarde. 19 teams, elk bestaande uit vijf renners, legden een ploegentijdrit van 25 kilometer af. Daarin kroonde Renson zich heer en meester. Het is zo al de vierde keer dat het bedrijf uit Waregem op de eerste plaats mag pronken. Zij klokten af met een tijd van 34’24” en een gemiddelde snelheid van 40,97 kilometer per uur. ACT eindigde tweede na 37’00”. De renners van ON Semiconductor kwamen na 37’10” als derde over de streep.

Dit jaar was er voor het eerst ook een extra meetpunt, pal op de Kwaremont. Het team dat deze kuitenbijter het snelste wist te beklimmen, mocht eveneens zegevieren. Maar ook hier verpletterde Renson de concurrentie. In een tijd van 2’34” toonden de renners zich aanzienlijk de betere klimmers en eindigden ze voor het thuisteam van Het Snelste Bedrijf (2’52”) en ON Semiconductor (3’10”).

Het Snelste Bedrijf gaat uit van het Gentse The Sherwood Kompanie van Michiel Ameloot, Steven Dehaemers en Sam Paret. Voor de organisatie werd met de stad Oudenaarde en het Centrum Ronde Van Vlaanderen samengewerkt. Johan Museeuw Cycling Academy was partner van de wedstrijd. Leeuw van Vlaanderen Johan Museeuw nam samen met collega’s van Medialaan ook zelf deel aan de wedstrijd. Zij eindigden na 37’23” op de 4de plaats en waren met een tijd van 3’20” het zevende beste bedrijf dat de Kwaremont beklom.

Op 2 juni volgend jaar staat de vijfde editie al gepland. Die zal opnieuw in Oudenaarde doorgaan.