STEKENE – Van 23 tot 27 oktober loopt BE Coworking Week. Ook in het historische pand in de Dorpsstraat 46 in Stekene, beter bekend als De Vier Jaargetijden, kunnen starters en ondernemers terecht. Daar ontwikkelt zich de coworkingruimte CoCo.

CoCo is een initiatief van Kris Buckinx, zaakvoerder van communicatiebureau marketinX uit Stekene. Hij werkt zelf voornamelijk van thuis uit, maar vindt die situatie allesbehalve ideaal. “Ik speelde dus al een tijdje met het idee om samen met andere bedrijven één pand te betrekken. Starters hebben vaak niet de middelen om op hun eentje iets te huren. Ik wou andere ondernemers dan ook de mogelijkheid bieden samen met mij in dit verhaal te stappen.”

Grote interesse

Een zevental bedrijven hebben zich reeds geëngageerd om hun vaste werkplek naar CoCo te verhuizen. Het gaat onder andere om een productiehuis, een websitebouwer, een grafisch ontwerper en een copywriter. “Die interesse is een teken dat er nood was aan een coworkingruimte”, concludeert Kris Buckinx. “En er is nog ruimte voor andere ondernemingen, op voorwaarde dat ze meegaan in onze filosofie: elkaar versterken.” Zo zullen de bewoners van het pand regelmatig een overlegmoment plannen om kruisbestuiving te activeren. “Mijn klant kan namelijk een potentiële klant voor andere ondernemers zijn, en omgekeerd.”

Alles te koop

CoCo staat voor Coffee & Colleagues. Ook een koffiebar zal zich in het pand vestigen, samen met interieurzaak Den Stal. “Het pand wordt een permanente etalage voor onze interieurzaak. Op die manier kunnen we aan het grote publiek laten zien wat we allemaal in huis hebben”, zegt Mark Van Raemdonck van Den Stal. Alles wat er in CoCo staat, is dan ook te koop. “Tijdens de week worden de door ons op maat gemaakte bureaus en kasten gebruikt door de co-workers. Op zaterdag wordt alles netjes opgeruimd en ontvangen wij onze klanten.”