Hoaxland verduidelijkt hoe Vlaamse regering Brusselse ring herinricht

ringVlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft grote plannen voor de herinrichting van de Brusselse grote ring. Vorige week presenteerde hij het investeringsplan van de Vlaamse Regering met onder meer grootschalige werken aan de ring rond Brussel. “Daarbij wordt het lokale van het doorgaande verkeer gescheiden”, zegt Ben Weyts.

Maar er wordt ook fors geïnvesteerd in alternatieven voor de wagen. Zo komen er drie nieuwe tramlijnen, 41 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur en meer groen. Het gaat om een totale investering van liefst twee miljard euro.

Het filmpje dat moet verduidelijken wat precies allemaal zal worden aangepakt en hoe het er straks allemaal gaat uitzien is een realisatie van het Oudenaardse bedrijf Hoaxland.

Hoaxland uit Oudenaarde creëert computeranimatie, 3D-beelden en speciale effecten die creatieve concepten tot leven brengen, overtuigender maken en ook voor een “cool” imago zorgen.

“Door onze technische expertise en ons oog voor perfectie”, zegt CEO Geert Reynaert, “hebben we ook nationaal en internationaal ondertussen toch een sterke reputatie uitgebouwd.”Steeds meer bedrijven en organisaties beseffen dat het uitleggen van complexe problematieken een stuk gemakkelijker wordt en beter blijft hangen als dat gebeurt aan de hand van eenvoudige beeldtaal. Ook bij de realisatie van het filmpje bestond de uitdaging erin om een complexe materie om te zetten in een eenvoudige en duidelijke boodschap voor het grote publiek. Met ons team zijn we tot een resultaat gekomen dat zeer goed is onthaald en dat ook door de nationale nieuwszenders en door de pers meteen werd opgepikt om hun kijkers en lezers te informeren over de komende werken aan de Brusselse ring.”