Hoedekie Eco Heating verdeelt innovatieve houtkachels

aaaaaaaaaaaaecostoveDe Merelbeekse firma Hoedekie Eco Heating die gespecialiseerd is in sanitair, verwarming, ventilatie en zonne-energie, is ook de Belgische verdeler van de innovatieve Britse houtkachels Ecco Stove.

Zaakvoerder Wouter Hoedekie verwijst erop de innovatieve kracht vooral ligt in het feit dat ze vervaardigd zijn in silicumcarbide. Dat is een combinatie van de mineralen silicium en koolstof en het is na diamant de sterkste grondstof die er bestaat.

Dankzij het gepatenteerde siliciumcarbide kunnen de compacte kachels van Ecco Stove volgens de Merlebeekse ondernemer dezelfde warmte produceren als een logge speksteenkachel.

“De houtkachels zorgen voor energiezuinige, efficiënte en ecologische verwarming”, geeft Wouter Hoedekie aan.  “De kachel laat zijn hitte langzaam vrij en creëert een constante warmte voor de volledige woning. Een Eco Stove is door het hoge rendement een waardevol alternatief voor de traditionele kachel maar vooral ook een betaalbare investering. De innovatieve kracht van de kachel zit dus wel degelijk in de siliciumcarbide, die uitermate geschikt is om extreme temperaturen te absorberen en vervolgens die warmte geleidelijk te verspreiden. Deze samengestelde delfstof heeft zijn nut al bewezen in de werking van hoogovens.”