GENT – Jaarlijks reikt HoGent per faculteit een ereambassadeurschap uit. Johan Geldof, Patrick De Jaeger en Thomas Van der Plaetsen kregen hun oorkonde op een speciale alumni-avond.

De ereambassadeurs van HoGent worden gekozen op voorstel van de betrokken faculteitsraden. Daarmee worden verdienstelijke oud-studenten in de schijnwerpers geplaatst en wordt meteen het belang van hun opleiding aan de Gentse hogeschool onderstreept. Het ereambassadeurschap werd uitgereikt voor de faculteiten Mens en Welzijn, Natuur en Techniek en Bedrijf en Organisatie.

Drie toonbeelden

Thomas Van der Plaetsen werd ereambassadeur bij Bedrijf en Organisatie. In 2014 studeerde hij af in de bacheloropleiding toegepaste informatica, een opleiding die hij combineerde met topsport. Met succes, want naast een diploma is Thomas Van der Plaetsen ook regerend Europees kampioen tienkamp en heeft hij een achtste plaats op de Olympische Spelen 2016 op zijn palmares. Na zelf teelbalkanker te hebben gehad, richtte hij het fonds Back on Track op om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. “We zetten daarmee in op bijkomende psychosociale begeleiding, revalidatieprogramma’s en andere initiatieven om de zware behandeling enigszins te verlichten”, vertelt Van der Plaetsen.

Bij de faculteit Mens en Welzijn werd Johan Geldof gelauwerd. Hij studeerde in 2001 af in de bacheloropleiding sociaal-agogisch werk, optie maatschappelijk werk. Nadien verbond hij zich aan Stad Gent en werkt hij als sociaal regisseur voor de gebieden Dampoort, Sint-Amandsberg, Oostakker en de Kanaalzone. “Daarbij streef ik ernaar om het wonen in wijken leefbaarder te maken door samenlevings- en welzijnsdiensten beter op elkaar af te stemmen en de samenwerking te optimaliseren”, aldus Johan Geldof.

Het derde en laatste ereambassadeurschap bij Natuur en Techniek was weggelegd voor Patrick De Jaeger. Hij studeerde af in 1995 in de bacheloropleiding elektromechanica. Nadien begon hij bij Volvo Cars waarna hij in 2000 zijn eigen zaak De Jaeger Automation opstartte. Het bedrijf specialiseert zich in automatiseringssystemen voor verschillende industrietakken. Vanaf 2004 werd ook De Jaeger ICT Systems opgericht voor de ontwikkeling van eigen softwarepakketten die inzetbaar zijn in een productieomgeving.