SINT-NIKLAAS – Het vernieuwde hoofdkantoor van XsolveIT in Sint-Niklaas is officieel in gebruik genomen. De kantoren werden opgefrist en tegelijk flink uitgebreid. En die uitbreiding was nodig na de overname van Offitech in april. Het bedrijf werd daarmee de belangrijkste partner van Xerox in de BeLux.

XsolveIT ontstond in 2014 door de fusie van Office Solution in Mechelen en Alpha Center in Gent, twee belangrijke partners van Xerox. De activiteiten werden toen ondergebracht in de gebouwen in Sint-Niklaas. In april 2017 werd ook het Antwerpse bedrijf Offitech overgenomen, waardoor de beschikbare ruimte in Sint-Niklaas te klein werd. Dankzij de vernieuwingsoperatie kan er nu een beroep worden gedaan op een oppervlakte van 1.100 vierkante meter.

Die extra ruimte biedt onder meer plaats voor een helpdesk voor technische ondersteuning, het beheer van verbruiksartikelen en het XsolveIT technologiecentrum. Kmo’s, overheidsdiensten en spelers uit de grafische sector kunnen er demonstraties van apparatuur en software volgen.

Jarenlange samenwerking

Sinds de uitvinding van de xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox in samenwerking met partners zoals XsolveIT, bedrijven geholpen om hun werkzaamheden te vereenvoudigen. Vandaag is Xerox wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsprocessen en documentbeheer.

Als belangrijkste partner van Xerox in België en Luxemburg beheert XsolveIT een klantenbestand van 4.000 klanten en 7.000 toestellen. Het gaat dan vooral om printers, kopieerapparatuur, scanners en multifunctionele systemen.